tisdag, juli 31, 2007

Tre små tavlor

Till en cyberpysselutmaning med temat musik gjorde jag dessa tre små tavlor. Grunden är 10x10 cm stora canvasdukar. Jag antar att detta går under benämningen scrapping. Även denna gång har jag utgått från texter, låttexter.

Jag har använt mig av alfabetet Metro, utstansat i samma färg, samt knappar och bokmärken på alla tre tavlor. Detta för att försöka få dem att bilda en enhet och inte spreta för mycket åt olika håll. Efter mycken vånda och möda tycker jag att jag lyckades ganska bra med det.

Idén med knapparna som ballonger kommer från Petunia, en cool och inspirerande tjej. Här är tanken att de ska symbolisera regnbågen med de olika färgerna. Okej, vitt finns väl inte med i regnbågen men ni fattar tanken.



De här glada kvinnorna på stranden tyckte jag passade bra till texten, liksom bokmärket. No futher comments needed.




Känner ni igen bilden med kvinnan, den med grön ram? Den satt på ett par knästrumpor jag köpte på Noa Noa nyligen. De var nedsatta så mycket i pris att jag köpte fyra par så jag har fler bilder att pyssla med. Jag blev glad när jag hittade bokmärket med flickan, blomman matchar "solen" så bra. Solen är, som synes, en blomma och en stor knapp.

Jag scrappar inte

Jag scrappar inte. Hur många gånger har jag sagt eller skrivit den meningen? Någon som har räknat? Undrar om det är dags att revidera det påståendet. Kanske.

Hur som helst, om jag scrappar så scrappar jag utifrån texter snarare än utifrån bilder. Jag har tidigare scrappat två dikter och till cyberpysslet scrappade jag en msn-konversation. På den lo'n hade jag för första gången fotografier med på layouten. Men fotografierna är tagna för att illustrera texten, inte tvärtom. Text kommer alltid att vara det viktigaste för mig. Kanske kan jag bli en scrappare, det är en roligt sätt att illustrera och förstärka texter.






Några cyberpysselbidrag

Nu är omröstningen avslutad och jag kan visa upp mina bidrag. Jag börjar med de här fem.

Detta är gjort till en kortutmaning med tema "till en tuffing". Jag tyckte att den tuffa älvan passade perfekt. Taggiga fasteners, metalliga öljetter och kopparfärgen är tänkta att förstärka "tuffheten". I mitten har jag skurit ut en fyrkant och fäst vellum.



Det här bidraget är gjort efter en skiss. Jag är grymt stolt över att jag har fått med prickigt och blommigt papper på samma kort. Jag blir modigare och modigare! Dessutom premiäranvändning av Metro.



Hårspännena är gjorda till handarbetsutmaningen där uppgiften var att göra en "gå-bort-present". Varje hårspänne är gjort av fyra cirklar i tyg som sedan är vikta två gånger och ihoptråcklade med varanda. Avslutningsvis en knapp som kronan på verket ;) Många svordomar och blodiga nålstick i fingrarna blev det. Det är inte för inte som jag mest fick spela kort i syslöjden.




Här är ännu ett kort utifrån en skiss. En skiss jag inte alls gillade utan tyckte kändes obalanserad och övertung åt vänstersidan. Jag modifierade avstånden lite grann och la till text i högra hörnet så kändes balansen bättre.


Detta kort är gjort efter utmaningen att skapa någonting i orange och brunt. Jag har embossat stämpelmotivet i guld. Favoritsatinbandet som jag har fått av Inger är med som så ofta annars.




Drömmen om Elin och en komvuxlärdom

Här har det rasslat in sms och kort med gratulationer hela dagen. Tack! Mamma ringde och sa åt mig att gå och köpa en namnsdagsglass till mig från henne och pappa, så skulle hon ge mig pengar för den nästa gång vi ses. Det var rart.

Under den korta tid gick läste på komvux lärde jag mig en riktigt bra sak. På samhällskunskapen fick jag lära mig att om jag har flera saker som behöver göras så ska jag börja med den roligaste. Inte med den tråkigaste som de flesta av oss nog tänker. För börjar man med den roligaste saken kommer man igång och då är det lättare att göra det tråkiga "av bara farten". Den lärdomen använde jag mig av senast idag, och det fungerar. En lång lista med saker att göra mötte mig när jag vaknade. Jag började med att ringa ett enkelt telefonsamtal, gå och posta några brev, köpa sl-kort och annat icke besvärligt. Sedan har jag betat av även de jobbigare punkterna under dagen och nu är jag äntligen färdig. Kvar finns bara en sak, men den ska jag ta itu med imorgon.

En simmande Otto

Ett kort efter en av Zarahs skisser. Grymt knepig skiss men jag fick ihop det tillslut.



Fler pippisar

Jag ramlade över fler pippifåglar. Det är clearstamps från Stampendous. Titta vad söta dom är!

måndag, juli 30, 2007

En busig filur till en busig unge

Jag har stämplat en av Ninas filurer på en tröja till Lilleman. Han är jätteförtjust i Filuren så jag tyckte att han skulle få någonting eget med ett av motiven på. Texten är stämplad med snap-stamps small casual.


söndag, juli 29, 2007

Pysselhelg

Helgen har ägnats åt Cyberpyssel på forumet. Jag gjorde sju av nio utmaningar. Är mycket nöjd med att jag gick utanför mina egna ramar vad det gäller stilar, och att jag har haft roligt. Jag blir så stressad av deadlines, skisser och regler att jag för det mesta blir helt blockerad. Men den här gången gick det bra och var jätteroligt.

Den stackars pysselvärdinnan sitter i detta nu och går igenom otroliga 83 mail med bidrag. Sedan blir det omröstning till imorgon kväll. Efter det ska jag visa mina bidrag här.

När cyberpysslet var slut fortsatte jag av bara farten med lite andra utmaningar och tävlingar. Tre kort till blev det. En mycket produktiv helg minsann.

lördag, juli 28, 2007

Bonus

Visserligen tittar jag mer på kläder än vad jag själv köper dem. Nöjet ligger till största del i att titta på snygga mönster, färgkombinationer och detaljer - inte i att äga eller bära dem. Men när man köper kläder kan man ha tur och få en snygg lapp med. En sån där med pris och storlek på. De hamnar genast bland pysselsakerna. Som en liten bonus.



Elina bloggar kläder

Nejdå, oroa er inte. Det här ska inte förvandlas till en modeblogg där jag dagligen postar bilder på mig själv med avkapat huvud för att visa dagens outfit. (Dagens outfit består för övrigt av fleecebyxor och sunktröja, så det tänker jag garanterat inte visa någon bild på.) Men jag gillar kläder. Jag gillar tidningar med kläder i, Elle och Damernas värld t ex. Jag har de senaste dagarna haft H&M´s höstkatalog som "kvällsläsning" innan jag sovit. Ja, det är till och med så illa att jag följer några modebloggar. Jag erkänner.

Jag älskar att titta på snygga bilder i modemagasin. Att titta på färger, former, detaljer, mönster, skärningar och material. Att fundera ut egna kombinationer. Jag gillar skyltfönster med kläder. Jag gillar klädbutikernas reklamblad med nyheter. Jag har fler par skor än vad som är försvarbart. Jag erkänner det också.

Jag gillar kläder av samma anledning som jag tycker om glas och porslin, och av samma anledning som jag tycker om mina pysselsaker. Färgerna, mönstren, detaljerna - det är så roligt! Titta bara på kjolen på bilden här under. Den köpte jag förra veckan på rea på Noa Noa som har massor av underbara saker. Det är fina knappar, härlig färg, snygga mönster. Den är så fin!

fredag, juli 27, 2007

Tåbiljetter i min hand

Hurra! Tågbiljetter är köpta och hämtade. I höst ska jag på scrapbooking & stämplemässan i Göteborg. Dessutom ska jag få träffa Linda och alla andra goa göteborgare. Jag längtar redan!

Qk-drömmar

Kanske ska jag inte suktsurfa qk-dies precis innan jag går och lägger mig. Å andra sidan är det inte speciellt plågsamt att drömma om dem. I nattens drömmar hade Quickutz släpt en dubbeldie med ett hjärta. Ett sådant hjärta som finns i kroppen alltså. Med den ena dien stansade man ut själva formen av hjärtat och med den andra stansade man förmak och kammare. Kanske borde jag maila Quickutz och tipsa, en sådan die är ju oumbärlig...

torsdag, juli 26, 2007

Dokumentera en dag

I lördags (21/7) var vi ett gäng på pyssel.net som dokumenterade vår dag i bilder. Eftersom jag inte har varit hemma sedan dess kommer mina bilder först nu. Varsågoda.


07:34 Frukostbanan
09:07 Tunnelbana

09:55 Åker bil med Syster och Lilleman



10:40 Klädprovning

11:45 Lunch


12: 35 Bakluckeloppis



13:15 Lilleman med sina fynd



15:15 Mellis


16:50 Läser bok och väntar på båt



17:11 Åker båt



18:00 På landet


18:20 Middag


19:15 Sista solstrålarna


23:50 Så blev det natt


00:05 Läggdags för Bluppe och mig

Blåbär, regn och myggbett

Det låg en halvmetershög med reklam på dörrmattan när jag kom hem idag efter några dagar på landet. Ingen rolig post dock. Ikväll har jag lite solsveda på ryggen men de flesta dagarna har det regnat. Tre böcker har lästs ut, två burkar med blåbär är stoppade i frysen och massor av myggbett har jag fått. Nu ska det bli skönt med en natt i min egen säng.

lördag, juli 21, 2007

Nytt på önskelistan

Quickutz har släppt en hel hög med nya dies, kolla här. Jag behöver inte pansarvagnen, pudeln eller bikinin. Bilen är läcker, men alldeles för många delar för att passa mitt dåliga tålamod. Max två delar är vad jag orkar med. Rockringen dock, den behöver jag. Titta bara vad snyggt man kan göra: här och här.

På önskelistan hamnar också fredsmärket. Det får jag nytta av den dagen jag blir en cool typ som gör coola kort, inte bara stilrena fjantkort med blommor och hÄnglar. LP-skivan är säkert användbar den med. Påminner dock lite om retro circles som jag redan har så den är inte högsta prioritet. Men rockringen, den vill jag ha nu... eller helst igår.

fredag, juli 20, 2007

Kvällspyssel

Kvällens plan var att göra två födelsedagskort men så blev det inte. Först kom jag på att jag behövde någonting att lägga armbandet i (det jag visade i förra inlägget). Det fick bli en liten påse vikt av randigt papper. Sedan plockade jag en hÄngelflicka ur högen med målade stämpelmotiv och klistrade fast. Snabbt och sött.






Att vika påsar är något av det bästa jag har lärt mig i pysselväg. De fungerar utmärkt att ge bort det mesta i, både stort och smått. Speciellt bra är de till sådant som är knepigt att slå in snyggt, som durkslag.

När påsen var färdig gjorde jag ett kort till syster som har namnsdag på måndag. Jag har flippat ur i en väldigt dekorerad stil de senaste veckorna. Jag är inte längre alls så sparsmakad och symetrisk i mitt skapande som jag brukar vara. Men det är ganska roligt. Med den här stilen får jag använda mycket mer av alla fina dekorationer! Färgerna på kortet stämmer inget vidare på bilden, det som ser svart ut är i själva verket blått.



Slutligen knåpade jag ihop ett kort som ska postas med en liten present imorgon. Det blev ett rent och enkelt Elina-kort. Jag har lånat Heilas die med rosenknoppen och blev väldigt förtjust i den. Inte minst för att den passar så bra ihop med det här stämpelmotivet. Jag måste nog stansa upp lite rosenknoppar innan jag lämnar tillbaka dien.




Presentpyssel

Det här halsbandet fick mamma i födelsedagspresent nyligen. Jag trädde om det idag med dubbel tråd, det kändes lite osäkert med enkel. När jag ändå hade pärlprylarna framme passade jag på att göra ett likadant armband. Det får bli en liten namnsdagspresent. Designen på halsbandet är helt totalt jättestulen av Helena så jag kan inte ta åt mig någon av äran. Men visst är det grymt snyggt?!

Brevbäraren är sjuk, Tomten vikarierar

Tjohoo! Idag kom det finfina saker med posten - inte mindre än tre paket! I det första låg mitt alfabet som jag köpte i måndags och betalade i onsdags. Snabbt som attan kom det till mig. Måste testa det senare idag. Jag har några födelsedagskort som behöver göras så det får nog premiäranvändas på något av dem.


Ur det andra paketet trillade det trevliga pysselsaker och ett sött rosa kort med denna text inuti:

Elina - du rarast av alla är
vi håller dig så väldigt kär
du lyser upp våra dagar grå
och vi hoppas att vi nu kan få
återgälda med denna lilla rak'en
som förhoppningsvis faller dig i smaken

Avsändare var sötaste Zarischka och Fnattis. Stort tack för rara ord och härligt pysselgodis!





I det tredje paketet låg en häst! En makalöst söt rosa-grön liten krabat med lila man. Dessutom har den lavendel i magen och mulen och luktar därmed mycket gott. Det är Krimskrams som har virkat min nya kompis så att jag har någon att krama "på värktunga dagar och sömnlösa nätter". Titta så fin den är, undrar vad den heter?





Titta på kortet också, det är så snyggt! Jag är jätteförtjust i den modellen och färgerna är så härliga. Tack snälla Krimskrams! Idag känner jag mig verkligen bortskämd.


torsdag, juli 19, 2007

En annan typ av pyssel

Min medicin finns inte i den styrka jag vill ha. En kapsel är för lite och två är för mycket. Men med lite pyssel kan jag själv dela upp innehållet i kapslarna till lagom dos. När jag gjorde det ikväll föll blicken på alla små medicinmuggar i olika färger som stod på bordet. Det såg rätt snyggt ut, som ett mönsterpapper. Jag är nog pysselskadad...

Dekorgummi och svordomar

En vän ville ha lite noter och snurklor utstansade i dekorgummi och jag lovade att hjälpa till. Dekorgummit anlände med posten och jag skulle stansa. Attans vad knepigt det var! Efter en rad misslyckanden och ungefär lika många svordomar hade jag i alla fall utarbetat en teknik som fungerade.

Steg ett: Stoppa in enbart dekorgummit i tången och tryck ett par gånger så att den blir lite tunnare.


Steg två: Stoppa in den tillplattade biten dekorgummi och dien samtidigt i tången.

Steg tre: Tryck ihop tången flera gånger så att det stansar igenom ordentligt.

Färdigt!

Det utstansade ska naturligtvis användas till att göra egna stämplar. Av tidigare erfarenhet vet jag att det är smart att stansa ut varje figur/bokstav två gånger. Då kan man klistra dem på varandra och få en lite tjockare och mer lättanvänd stämpel.

Slaktade blommor

Minisemesterns enda pysselrelaterade shopping blev tre prydnadsblommor med långa stjälkar. Dem har jag nu slaktat och vips fick jag en hög trevliga blommor för den helt acceptabla summan 16 kronor. De största är nästan identiska med Heidi Swaps Florals.




onsdag, juli 18, 2007

Hemkommen

Jag är ikväll hemkommen efter några dagars minisemester med familjen. Datorn har envisats med att låsa sig gång på gång, antagligen är den på dåligt humör efter att ha lämnats ensam i flera dagar. Men nu verkar den gladare och jag har kunnat betala mitt Metro samt kolla mail och forum. Jag har också tömt kameran, 192 nya bilder att gå igenom. Här får ni se en av dem. Det är sagoslottet Läckö som jag besökte tidigare idag.


måndag, juli 16, 2007

Köpstopp

Sedan en tid har ekonomen i mig infört köpstopp för pysselrelaterade saker. Tanken var alltså att jag inte skulle köpa några sådana saker. Dock verkar en annan del av mig ha tolkat ordet köpstopp på ett annat vis. För den mer köpglada delen av mig betyder köpstopp helt enkelt "stanna upp och köp". Så när ekonomen tänker "köpstopp köpstopp" kontrar den andra delen av mig med "köp köp"! Resultatet? Jag handlar mer nu än innan köpstoppet.

Så kom det sig att jag "råkade" köpa ett alfabet alldeles nyss. Ett Metro skinnimini.

söndag, juli 15, 2007

Skapa efter skiss

Ikväll har jag vågat mig på ett försök att göra ett kort efter en skiss. Det har jag bara gjort en gång förut. Jag gjorde ett bidrag till Vixxxans tävling med sommartema. Skissen ser ut såhär och det är Zarah som har ritat den.



Sommar är för mig att bada så jag valde den coola strandfiluren som motiv. Den runda stämpeln med sommarord har jag lånat på en träff, jag tror att den kommer från Easer. Snurklorna passar bra som vågor och jag har 3d-lackat dem för att förstärka känslan av vatten. De små "blupparna" är stickers jag har fått av Inger och båda mönstrade papprena är BG från Blush-serien. Jag vände skissen på sidan och flyttade om lite. Såhär blev slutresultatet.


Jag tycker om kortet men det känns inte "jag". Kanske borde jag utgå från skisser oftare så att jag får lite nytt utseende på det jag gör. Roligt var det i alla fall!

lördag, juli 14, 2007

Elina har blivit med blogg

Efter påtryckningar från diverse håll har Elina gått och blivit med blogg. Kära nån då. Vi får se hur det här utvecklar sig...