måndag, november 24, 2008

Thanks

Två kort med samma motiv. Stämpeln kommer från Hero Arts.


söndag, november 23, 2008

Två till

Två kort till med samma stämplar som igår.


lördag, november 22, 2008

Tävling hos Kortmakaren!

Ni missar väl inte tävlingen i Kortmakarens blogg? Jag vill se många bidrag!

Bird & Branches

Kort med favoritstämplarna Birds and Branches. Fina fina.







fredag, november 21, 2008

Grattiskort

Ett rosa grattiskort till min DT-mamma Maria. Gavs bort tillsammans med det här rosa armbandet förra fredagen.



torsdag, november 20, 2008

Julkort

Den här stämpeln köpte jag för länge, länge sedan. Dock har den inte blivit använd förrän nu. Söt som socker är den.


onsdag, november 19, 2008

En annan present

Den här gjorde jag i present till invigningen av Kortmakarens nya butikslokal. Grunden är en 20x50 cm stor canvas. Alla motiv på tavlan är naturligtvis från Kortmakaren. Texten är Blossom Classic.



Hemma

Hemma igen. Jag har packat upp, läst ikapp lite bloggar, klappat på nya pysselsaker och vattnat ledsna blommor. Broschen på bilden fick Sara i födelsedagspresent igår. Det du Laila, nu har jag pärlpysslat! Fler bilder, på pyssel och annat, visar jag en annan dag. Nu är det läggdags.

söndag, november 16, 2008

Fiskefilurer

VIP-invigning, öppen invigning samt Kortmakarmara är förbi. Kameran är full av bilder och många kort har blivit gjorda. Jag ska visa er när jag kommer hem. Idag får ni se ett lite äldre kort med ett filurmotiv från Kortmakaren samt utstansade fiskar. Många fler kort med utstansade figurer har visats i Kortmakarens blogg senaste veckan. Missa inte dem!

torsdag, november 13, 2008

Nu!

Butiken är så snygg så snygg och skylten ovanför dörren är på plats. Nu är vi redo. Ikväll har det varit vip-invigning men imorgon är det öppet för alla. Kom och titta på nya lokalen och passa på att ta del av fina erbjudanden. Även de som inte kan ta sig till Floda kan handla billigt. Titta här för att se Kortmakarens erbjudanden.


onsdag, november 12, 2008

Arbete pågår

Nu arbetar vi för fullt för att få färdigt den nya lokalen till invigningen på fredag. Det blir så snyggt!

Hurra!

Idag fyller Kortmakarens blogg ett år. Det firar vi genom att lotta ut några stämplar. Missa inte chansen att vinna en, besök Kortmakarens blogg och lämna en kommentar.

måndag, november 10, 2008

Elina kan

Morgonen idag ägnade jag åt att svimma och missa tåget jag skulle åka med. Roligare kan man ju ha. När den värsta smärtan lagt sig köpte jag en sista minuten-biljett och begav mig mot tåget, för andra gången. Mittemot mig på tunnelbanan satt en tjej i min ålder. Ur sin handväska tog hon upp en bok med titeln Sjukvård. Hon bläddrade en stund innan hon hittade det hon sökte och slog upp boken ordentligt vid kapitel tolv. Rubriken stod med stora, tjocka bokstäver: Smärta.


Det kan jag lära dig allt om
, tänkte jag.

söndag, november 09, 2008

Pärlshopping

Min shopping hos Mia. Fina fina. Jag ska göra armband!

lördag, november 08, 2008

Godis

Som om det inte vore nog med allt pysselgodis, den här lilla godbiten var också på mässan idag. Skalman fick följa med mamma som jobbade i Kortmakarens montern. Jatta och Trollmor tog med honom och shoppade när mamma jobbade. Naturligtvis passade jag på att krama lite på godbiten också. Här vilar han i Trollmors famn efter en lång dag full av pysselshopping.


Nytt i pysselhyllorna

För många stämplar? Vad sa du sa du? Nej, man kan inte få för många stämplar.

De två översta köpte jag igår. Nummer tre och fyra har jag lagt undan i Kortmakarens monter, de bara måste bli mina. Den sista, med trädet, fick jag idag i present av rara Trollmor som sett mig stå och dreggla över den i en annan monter. Oh så kul det ska bli att leka med den! Dessutom hade Fnattan med sig den fina Inkidostämpeln jag vann i hennes blogg för ett tag sedan. Många stämplar blir det! Två PM-pennor och Fiskars Threading Water Punch (äntligen!) har jag köpt. Två papper också, ja faktiskt bara två. Jag har klappat många gånger på bazzills prickiga papper, dotted swiss - de är ju så fina! Men jag höll mig till två stycken såna här, det fick räcka. Lite pärlor har jag lagt undan hos Mia, ska visa dem för er imorgon. Sedan får det banne mig vara nog.





Alla stämplarna är från Hero Arts.

fredag, november 07, 2008

Syfestivalen

Full fart på mässan! Roligt roligt.

/Tröttelin

torsdag, november 06, 2008

Svar på kommentar

Jag fnissade lite åt Lailas kommentar till inlägget där jag visade ett armband häromdagen. Hon önskade att jag skulle visa lite fler av mina smycken. Men jag är ledsen Laila, på pärlfronten är produktionen inte större än såhär. Det jag visar i bloggen är allt jag gör.

Imorgon börjar Syfestivalen och jag fick veta att Mia ska vara där med sin butik. Hon brukar ha fina saker så jag planerar att smita från Kortmakarens monter en stund och handla en och annan pärla. Kanske kan lite härliga nyinköp få fart på pärlandet. I så fall lovar jag att visa resultatet här Laila.

Jag hoppas på att få träffa många av er på mässan i helgen. Kortmakaren har monter G:08. Vi ses!

onsdag, november 05, 2008

Nytt i stämpelsamlingen

De här två stämplarna kom hem till mig idag. Jag vann nämligen valfria InkyWingsstämplar för 100:- för ett tag sedan. Kossan var ett lätt val, den har jag länge velat ha. Men sedan var det inte lika lätt. Jag velade jag hit och dit mellan flera olika stämplar en bra stund och till slut lät jag Linda välja. Då blev det avbockningsrutan. Nu ska jag rota fram lite ez-foam, montera dem och stämpla loss!



Bilder från InkyWings.

Ännu ett rosa tävlingsbidrag

Jag knåpade ihop ett bidrag till oktobers pärltävling på forumet, även här var temat rosa. Till min stora förvåning lyckades jag knipa en andraplats med armbandet på bilden. Roligt!

Tävlingen sponsrades av Fru Pärla och i pris fick jag ett presentkort på 175:- i butiken. Nu funderar jag på vad jag ska köpa för det. Hattpinnar står överst på listan, det gick åt några stycken till det här armbandet. Lite kedja också tror jag, och kanske om det finns några roliga berlocker. Det tycker jag om att använda på kort. Jag gissar att det inte blir några problem att handla upp de 175 kronorna när jag väl klickat in i shoppen, snarare att undvika att handla för mer..

tisdag, november 04, 2008

Kort med qk crown

Kronan är en av mina favoriter av de svenska diesen. Jag tycker den har så fin form. På det övre kortet har jag stansat kronan i en spillbit och sedan använt hålet som schablon för att göra bakgrundspappret.


Rosa tävlingsbidrag

Oktobers papperstävling på pyssel.net är avslutad, här är mitt bidrag. Temat var, naturligtvis, rosa.


måndag, november 03, 2008

Elina testar - Exotic island

Jag lånade Fnattans Exotic Island på senaste pysselträffen - attans vad stora bokstäverna var! Lite väl stora för en kortmakare tycker jag nog. Två kort blev det i alla fall.


söndag, november 02, 2008

Julkort, lite stressad

Visserligen gjorde jag årets första julkort helgen efter midsommar men ändå börjar jag känna mig lite lätt stressad nu. Det är ju så många kort som ska göras! Här är tre av de senaste jag knåpat ihop, motiven är Kortmakarens tomte Tomas och en pingvin från Penny Black.



lördag, november 01, 2008

Kortmakardatum i november

7-9/11 är Kortmakaren med på Syfestivalen i Stockholm

14/11 är det invigning av Kortmakarens nya butikslokal 10-21. Tokbra erbjudanden kommer att finnas (även i webshopen för dig som inte kan närvara i butiken). Mellan 18 och 20 kommer Chris Mickelsen, säljare från Quickutz, att finnas på plats. Han ska, bland annat, demonstrera Quickutz nya gift set Jolly.

15/11 är det Kortmakarmara i Floda. Det blir välkomstpaket, verktyg till utlåning, tävlingar, godis och pyssel mellan 10 och 22 - kul va?! Mer information hittar du här.
För att locka er till invigningskvällen visar jag en bild på snygga Chris, killen från Quickutz som ska demonstera och inspirera. Som lockbete nummer två använder jag mig själv, och jag kommer att vara med alla datum!

Äppelkort

Jag måste ju visa att det faktiskt blev två kort med äppeldien till slut. Här har ni bildbevis.