måndag, augusti 31, 2009

Söndag kväll

Idag har jag sovit mest hela dagen. Totalt utmattad efter fyra intensiva mässdagar. På kvällen har jag kört några omgångar tvätt och packat resväskan. Imorgon bär det av till Göteborg. Först ska jag hälsa på Linda och sedan blir det några dagar i Floda hos Maria och i butiken.

Imorgon släpps Kortmakarens septemberstämplar. Missa inte det!

söndag, augusti 30, 2009

HA-kort

Alla stämplar på kortet kommer från Hero Arts. Kan man annat än älska dem?













lördag, augusti 29, 2009

Lördag

Nyss hemkommen. Efter mässan åt vi middag med en återförsäljare. Trevligt, glatt och gott.

Nu är jag alldeles för trött för att formulera hela meningar. No more bloggande ikväll. Säng tack.

Tant morfar

Syster och Lilleman pratar:

- Är mormor en tant?
- Ja.
- Är jag en tant?
- Nejje.
- Är moster en tant?
- Nejje.

(Jag pustar ut.)
- Är morfar en tant?
- Ja.

Höstkort

Eklövet igen. Embossat med vitt pulver. Bakgrunden har jag gjort genom att färga in ett vitt papper med olika distressdynor och sedan sprayat över med röd perfect pearl upplöst i vatten. Det glittrar tjusigt, men det syns ju inte på fotot.


Nya stämplar!

På tisdag blir det ny månad och då släpper Kortmakaren nya stämplar. Den här gången blir det hösttema. Vad sägs om en ekorre och ett eklöv? Fina va? Texten är också ny. Utöver det kan ni se fram emot ett fint hus, ekollon i olika storlekar samt en kastanj med blad. Missa inte det!

Live från Formex

Gott om folk. Massor av fina saker att titta på. Jag har träffat trevliga pysslingar och lika trevliga ickepysslingar. Just nu är jag ensam i montern. Sara och Maria kilade iväg till en leverantörs monter för att shoppa fina saker till butiken. Spännande att se vad det blir!

fredag, augusti 28, 2009

Mormor är en tant som är en tjej

Lilleman funderar mycket över det här med tjejer och killar, pojkar och flickor, män och kvinnor:

- Mamma, tanter är tjejer - eller hur?

- Ja.

- Just det. Till exempel mormor.

Morgon

Vanvettigt trött. Hjärnan är ett steg före händerna och gnuggar in ansiktscremen i håret. Händerna trodde det var hårmousse.

torsdag, augusti 27, 2009

Ett kort

Hela dagen har tillbringats på Formex. Jag har träffat trevliga pysselmänniskor och kikat på fina saker. Imorgon ska jag fotografera vår monter. Tills dess får ni se ett kort. Stämplarna jag har använt kommer från Hero Arts.







Bästaste väckningen

Syster, Lilleman och jag sov hos föräldrarna inatt efter födelsedagsfirandet. När jag vaknat i morse ropar jag att det går bra att komma och "väcka" mig. Så som jag alltid gör när jag sover där. Morfar hör och skickar in Lilleman. Som vanligt.

Du får väcka moster nu, men gör det försiktigt för hon sover.

Lilleman öppnar dörren till gästrummet och tassar in. Jag hör på hans steg att han har svårt att hålla sig lugn, att han är ivrig. Jag blundar. Lilleman pussar mig på kinden. Jag slår upp ögonen: Oh, är det morgon?

Lilleman nickar förtjust och studsar på stället. Det är morgon och jag har gjort lite frukost.

Jag påpekar att grodan, kramdjuret som bara kommer fram när Lilleman och jag är i huset samtidigt, fortfarande sover. Vi pussar och kramar på grodan men den vaknar inte. Vi låter den ligga kvar och sova lite till. Själva går vi till köket för att äta frukost.

onsdag, augusti 26, 2009

Födelsedagskort

Lilleman får syn på födelsedagskortet jag har gjort till pappa, hans morfar och utbrister "Titta, morfar!"

Morfar muttrar.

Dålig tajming

Jag tittar på en dokumentär om hemlösa. De pratar om sorgen över att inte ha några ägodelar. Om att allt är förlorat. Om rädslan för att det lilla de har ska bli stulet när de sover i en trappuppgång eller skogsdunge.


Det är reklampaus. Första reklamen som visas är: Ikea. Förvaring för hela livet.

Snygg present

I söndags kväll kom Malinus hit och pysslade lite med mig och Linda. Det var mysigt. Hon hade med sig en födelsedagspresent till mig dessutom. En tjusigt tillpiffad Magnumglass-ask och kort med samma papper på. I asken låg två PM-pennor och gröna fina band. Tack!





tisdag, augusti 25, 2009

Födelsedagskort

Augusti är stora födelsedagsmånaden i den här familjen. Imorgon ska vi fira Syster och pappa. Jag har gjort varsitt kort till dem.




Just nu

Det är tyst och tomt i lägenheten. Linda åkte hem igår. Själv var jag utmattad, efter intensiva dagar med bio och bio, öl på uteservering, lunch på annan uteservering, shopping, pyssel och socialiserande med diverse folk. Jag klev ur sängen först en bra bit in på eftermiddagen och lämnade inte lägenheten på hela dagen.

Idag är det vattnablommor-städa-tvätta-fixa-dag. Imorgon födelsedagsfirande av pappa och syster. På torsdag börjar Formex.

Vad gör ni?

fredag, augusti 21, 2009

Tack!


Födelsedagskort. Grönt i mitten (plus presentkort på Skapa Hobby) från Babsan. Kort med Uggla från Millis. Kort med gris från Muffin. Elefantkort och bio-presentkort från vännen A.




Grytlappar och kökshanddukar med ugglor från Linda, som också bjöd på födelsedagsmiddag på Jimmys. Stämpel från Millis och choklad från vännen C.

Födelsedagen


Fika på Chokladfabriken.



Paket och pengakuvert från föräldrarna.



Fin fågel i paketet.


Vitbergsparken.



Bob Hansson och Kristoffer Jonzon. Helt galet bra!



Bob.


Bob.


(Foton av Linda.)

torsdag, augusti 20, 2009

Emil

I tisdags såg vi Emil Jensen uppträda i Vitabergsparken. Det var blött. Väldigt blött. Det var bra också. Väldigt bra. Emil är alltid bra.


Det här gänget tog upp en rulle plastpåsar och satte runt sina skor.



Torka scenen.


Emil snackar.



Emil spelar och sjunger.


Stor publik, trots ösregn.


(Linda har tagit de flesta bilderna. Tack för lånet.)

En två tre...

När Lilleman var mindre brukade jag räknade hans fingrar och tår. Inte för att jag tvivlade på att de gjort det ordentligt på BB, eller för att jag har så dåligt sifferminne. Nej. Snarare för att det var så mysigt med de korta fingrarna med pyttesmå naglar och de runda söta tårna. Med tiden blev det vår grej.

Ibland busade jag och fick det till fyra tår på en fot. Vi förfärades och skrattade och jag blev tvungen att räkna en gång till.

Ibland var det tröst och trygghet. En ledsen Lilleman kunde lägga en hand eller fot i mitt knä och be mig räkna.

Ibland var det närhet och mys. Lilleman räknade mina fingrar och tår, och jag räknade hans.

Ibland var det rentav sifferträning. Då brukade vi passa på att räkna näsor, öron, armar och huvuden också.


***


Häromdagen kom Lilleman traskandes med sin dockvagn. I vagnen satt dockan Dockan iklädd nattlinne. Räkna bad Lilleman mig och pekade på Dockans fot.



onsdag, augusti 19, 2009

Födelsedagskort

Ett kort gjort på beställning. Födelsedagsbarnet håller på med medeltidslajv, därav figuren i rustning. Bokstäver och siffror är grungeboard målade med adirondack akrylfärg. Bakgrunden är gjort med diverse distressdynor samt en mask från Tim Holtz. Blommor från Prima som jag stämplat skrivstilstext på. Två berlocker sitter fast i en öglebrad.


Inte riktigt koll

Häromdagen:

- Var det på torsdag vi skulle se Bob Hund?

- Näe, det är på onsdag vi ska se Bob Hansson.

*****

Jepp. Så firas födelsedagen. Pyssel med Linda på dagen. Fika och sedan Bob Hansson i Vitabergsparken med Linda och föräldrarna på kvällen. Finfint.

tisdag, augusti 18, 2009

Kärleksbrev

På landet. Jag har lagt mig för att vila en stund och somnar. När jag vaknar ligger den här lappen bredvid min kudde. Jag tar den i handen och går upp.

Utanför huset möter jag Lilleman. Jag frågar om lappen är från honom. Det är den. Det är ett brev. Jag ber honom läsa det för mig.

Det står: Jag älskar dig puss kram från Lilleman.



måndag, augusti 17, 2009

Möte

När jag blivit utskriven från sjukhuset frågade jag Gammelgrannen, damen jag delade rum med, om hon ville ha besök när hon kommit hem. Det ville hon hemskt gärna. Efter det har vi pratat i telefon ett par gånger och idag tog jag tunnelbanan några stationer för att hälsa på henne.

Det var ett fint möte. Vi gick igenom hela känsloregistret. Hon är en sådan där person det klickade med direkt. Vi är så lika. Åldersskillnaden på 61 år märks bara på våra kroppar.

Hon visade mig lokalen hon hyrt för sitt 90-årsparty på nyårsafton. Jag hoppas av hela mitt hjärta att hon får må bra den dagen.

Frukost

Godfrukost.



söndag, augusti 16, 2009

Tack

När jag kom hem var golvet i hallen ett hav av post. Mest var det reklam och räkningar. Något vykort och en pysselbeställning hittade jag också. I kuvertet med dt-material från Kortmakaren hade Maria stoppat ner ett paket coola servetter som passar mina Four Dolls-stämplar. I ett annat kuvert, från Inola, låg ett fint grönt kort och en påse härliga gröna band. Tack tjejer!


Bildöverdos

När vinter och mörker kommer är det detta jag vill minnas:


Solglitter.



Utflykt till favoritö.




Tidig morgon.




Jordgubbsdaiquiri i kvällssolen.




Grillmiddag.




Åska och regn.




Mysig spelstund.




Mer spel. Jag slår Yatzy fem gånger.




Regn och sol samtidigt.




Mysig båt.




Föräldrarna bjuder på lunch på skärgårdskrog.




Plockar blommor med tårna.


Tårtkalas.




Grönt och gott.




Moster och Lilleman.




Sländor.




Kväll.



Ena bryggan.



Stranden.




Morfar kör båten. Lilleman använder honom som ryggstöd.




Båtutflykt.




Stilla vatten.




Solnedgång.




Barfotafötter.




En av alla glassar.



Middag i lusthuset.




Utomhusmiddag.




Krusbärspaj.