torsdag, september 29, 2011

Arbetsskada

Stor blåsa på utsidan av tummen efter att ha vikt 34 kortbaser.

Pärlat


Något gång, dock väldigt sällan, händer det att jag pillar lite på en eller annan pärla. Den här gången blev det ett armband som Marias mamma önskat och två par örhängen som hon inte önskat. Bara det ena paret örhängen fastnade på bild, så kan det bli. Armbandet däremot fastnade på två bilder.






onsdag, september 28, 2011

Härliga höst

Nja, det kanske inte finns så mycket blommor på hösten - men kortet har i alla fall flyttfåglar och höstfärger. Lite fantasi får man allt ha. Det fina stämplarna kommer från Forma Hantverk.

måndag, september 26, 2011

Höstglöd

Jag kände mig lite sugen på höstfärger och plockade fram distressdynor i lite eldiga färger. Jag gjorde en ruta och plockade sedan bort masken innan jag stämplade Papilio Macháo med en mörkt orange dyna. Sedan öste jag på med kanske lite väl mycket sprayfärg samt ett gäng blingstenar i gult och orange.

Stämpeln kommer från October Stamps som har flera fina stämplar med collage och arty stil.



söndag, september 25, 2011

Mannequin

Den här stämpeln har blivit något av en favorit den senaste tiden. Den heter Mannequin 2 och kommer från October Stamps. Här har jag stämplat och embossat den flera gånger och sedan lagt över några olika schabloner och sprayat över med Color Wash. Den fina blomman är handgjord av Inger.

fredag, september 23, 2011

Skor, frimärken med mera

Här kommer bilder på sakerna jag hittade vid senaste loppisbesöket. Allt för under en hundralapp. Tacktack.


Några trevliga galgar.




Ett par skor att ha på 40-årskalas i november.




En låda med tre våningar som jag ska ge en makeover.
Och så en fågelljusstake från Gabriel keramik.




En trave böcker och några frimärken.


torsdag, september 22, 2011

Vackra fjärilar

Distressrutor är roliga att göra och går att variera en hel del. Här har jag stämplat en vacker snurkla från Forma Hantverk innan jag tog bort masken. Bokstäverna är stickers. Bandet kommer också från Forma Hantverk, liksom fjärilen som jag har stämplat och klippt ut. Fjärilen finns också i en variant sedd från sidan samt en helt ny, en mini av den jag har använt på kortet - 1,6 x 1,1 cm stor (eller liten!). Den är bara på tillfälligt besök så den får man skynda att fynda!




Kram

Även det här kortet har jag gjort för Forma Hantverk. Blommotivet heter Natura Prästkrage och jag har stämplat det tre gånger bredvid varandra. Texten köpte jag på den allra första mässan i Göteborg som Kortmakaren arrangerade. Jag tycker om att den är så yttepytteliten.

Ett konfirmationskort

Stämplarna och det mönstrade pappret på det här kortet kommer från Forma Hantverk som jag har haft äran att designa lite för nyligen. Speciellt blomstämpeln blev en favorit, så användbar!



måndag, september 19, 2011

Kanske...

Kanske vore det en bra idé att sänka temperaturen i kylskåpet när vattnet rädisorna ligger i fryser till is. Jag ska fundera på saken.

 

söndag, september 18, 2011

Min taklampa

Såhär ser lampan ut nu. Lite naken but I like it.

lördag, september 17, 2011

Födelsedagskort

Idag har jag varit på den lilla mysiga second handen här i Floda. Det blev en hög böcker, ett par skor och något mer. Bild kommer någon dag framöver. Idag får ni istället se två födelsedagskort så att ni inte tror att jag har slutat pyssla. Båda är gjorda med motiv som Nina har designat för October Stamps.




Motivet på det här kortet heter On the beach och finns att köpa till fyndpris hos October Stamps.





Vad det här motivet heter vet jag inte men stämpeln har jag i alla fall köpt hos October Stamps.

fredag, september 16, 2011

Lampa

Den här lampan köpte jag på en loppis förra sommaren. Hittade bilden i en gammal mapp på datorn. Jag ska visa hur lampan ser ut idag i ett annat inlägg.

Second Hand i Mölndal

Förra veckan hade jag ett läkarbesök i Mölndal. Eftersom Linda hade kort dag i skolan kunde vi träffas efteråt för lunch och ett besök på "hennes" Second Hand. Jag har ju sett både det ena och det andra fina som Linda har kommit hem med från den butiken så det var roligt att äntligen få tillfälle att besöka den själv. Stort var det, mycket folk och mycket att titta på. Något höga priser men inte alls omöjligt att göra fynd.


Svart armband, gult halsband, liten mintgrön ungsfast form.



Bricka, ram, och en rutig burk.



En låda diaramar och en bok att läsa på tåget hem.

onsdag, september 14, 2011

IKEA-loppis

För någon vecka sedan anordnade IKEA för andra gången loppisar utanför sina varuhus. Linda ville gå och vem är jag att säga nej till loppis? Det var inte så många försäljare men vi lyckades tillbringa ett par timmar där i alla fall. Jag kom hem med lite julklappar och, såklart, några saker till mig själv. Linda gjorde också några fina fynd.



Ett gammalt Alfapet med träbrickor, så fint! Och så Mitt första tryckeri med massor av små bokstavsstämplar.



Två bruna Fasan-tallrikar och en härlig gammal klocka.

tisdag, september 13, 2011

Gästdesigner

Jag har fått äran att göra ett litet inhopp som gästdesigner hos Forma Hantverk. Jag har en hel del stämplar från dem sedan tidigare och älskar deras egna småmönstrade papper. Nu fick jag ett härligt paket med stämplar, papper och dekorationer som jag har gjort kort och layouter med. Det första kortet visas hos Forma Hantverk idag. Titta här om du vill se det.

Tack Angela för att jag fick gästa hos er!

Mara!

I lördags var det Kortmakarmara, så roligt! Jag hann med det jag tänkt göra: två födelsedagskort, montera ett ordentligt gäng stämplar och stämpla upp dem i min "hålla-ordning-bok", ha rackarns trevligt samt shoppa fina stämplar. Dessutom fick jag en liten lektion i färgläggning med Copics av Eva. Efter ett par försök som hamnade i soporna fick jag till det någorlunda. Åh vad jag gillar de där pennorna!

Sedan var det ju demos, utlottningar och tävlingar som vanligt. Vi hade fått finfina priser av flera sponsorer. Jag vann, bland annat, en jättesöt pingvinstämpel från Hero Arts. Övriga sponsorer var: PaperMaze, Knapp-Carlsson, Japan Photo, Kaiser Craft, Scrapbookengros och, såklart, Kortmakaren.

Kortet nedan är gjort med papper och blomstämpel från Hero Arts. Texten är Kortmakarens.



lördag, september 10, 2011

Favoriter

Favoritljusstakar på mitt soffbord. Loppisfynd från den gångna sommaren.

onsdag, september 07, 2011

Love

Blommor och text från Hero Arts.

Loppat i obygden

Jag följde med Maria som hade ett ärende långt ut i obygden. Först körde vi tills vi var mitt ute i ingenstans. Sedan körde vi lite till. Sedan körde vi lite fel och sedan var vi framme. När ärendet var avklarat åkte vi hem. På vägen envisades Maria med att stanna både vid en Antikaffär och en Second Hand. Jag ville helst stanna i bilen men Maria tjatade så förbenat så jag följde med in. Och när jag ändå gått in kunde jag ju lika gärna handla lite...


En sjal till Linda.



Fyra finfina glas för inga pengar alls.



Spetsgardiner.



Ett gulmönstrat glas och en gul virkad duk.

tisdag, september 06, 2011

lördag, september 03, 2011

IKEA

Nybliven faster Linda köper en broccoli till lilla syskonbarnet.

Liv

Igår föreläsning med kunniga, kloka, roliga Nisse Simonson. Ikväll Kulturnatt i Kvarnbyn. Imorgon loppis utanför IKEA. Och så lite vin, en bilutflykt med Maria, en bra isländsk deckare och ett efterlängtat besked. Jag fyller dagarna med liv.

torsdag, september 01, 2011

Kökspyssel

Eftersom ingen plockar av plommonen på det överfulla trädet här på gården gör jag det. Nu har jag testat att torka plommon. De blev väldigt söta men kan nog vara goda i en müsli. Glasburken är ett loppisköp.



Lite mer loppis


En vit bricka, några ramar att pyssla med, en låda från en redahylla, ett litet turkost glasfat, en knasig ljusstake i trä och en liten porslinsfågelljusstake från Gabriel. En sådan har jag länge letat efter till ett vettigt pris. Ett vettigt pris kan vara en tia och inte en femtiolapp. Nu hittade jag en.



Några galgar till mig och Play Sticks till systersonen.



Galge av en modell jag aldrig sett förut. Enligt texten på är den till för kjolar.