söndag, oktober 30, 2011

Steampunk

Jag hittade en till obloggad anteckningsbok. Den här gjorde jag för Kortmakaren i våras. Jag har använt akrylfärg, crackle paint, foam clay och utstansade kugghjul. Dekorationerna har jag gjort av silk clay.

fredag, oktober 28, 2011

torsdag, oktober 27, 2011

Auktionsvinst

En härlig tradition är forumet Pyssel.nets årliga auktioner till förmån för Rosa Bandet. Företag och privatpersoner skänker saker som sedan auktioneras ut på forumet. Titta här vettja!

Själv har jag precis fått hem 70 meter band i orange och gult som jag vann. De är skänkta av Pyssloteket.

Anteckningsböcker

Ett par anteckningsböcker jag har gjort med hjälp av min Bind it All.Logik

Lilleman: Kan jag få Bearnaisesåsen? 
Moster: Wow, vad bra du kan säga det svåra ordet! 
Lilleman: Ja, det är en i min klass som heter Benjamin. 

onsdag, oktober 26, 2011

Stämpeltest

Från Laserfrossa fick jag en stämpel att testa och utvärdera. För någon vecka sedan landade den här tomtestämpeln hos mig. Gummit har en lustig orange färg och känns lite stelt och torrt, inte som de stämplar jag är van vid. Motivet är djupt och det blir inget kladd på fel ställen när jag stämplar.

På bilderna här under syns stämpeln till och ett sedan motivet stämplat, embossat med svart pulver och färglagt med distress ink. Trycket blir fint och detaljerat om än lite plottrigt och se vad som är vad för stämpeln jag har fått har så mycket detaljer. Helt klart godkänd kvalitet på stämpel och tryck. Dock tycker jag att laserskurna stämplar har en tendens att ge lite platta, livlösa tryck.
Nedan kan ni se en tag och några kort jag använt stämpeln på.Tack Laserfrossa för att jag fick testa en av era stämplar!

tisdag, oktober 25, 2011

Mer jul

Vi tar ett julkort idag också. Stämpeln kommer från Hero Arts och de tre mönstrade pappren från BasicGrey.

Födelsedagskort

På pysselträffar är ju utmaningar ett måste. På mitt födelsedagskalas/pysselträff var det jag som utmanades. En hel hög med fina handgjorda kort radades upp på ett bord och sedan skulle jag gissa vem som låg bakom varje konstverk. Det var en utmaning må ni tro men jag fixade de flesta efter lite funderande.

Ursäkta de kassa fotona som inte gör korten rättvisa. Jag fotograferade mitt i natten när gästerna hade gått hem.


KatieÅseMariaIngrid
TinaCarolineSara
PetrasoAnita
WilmaMuffinTrollmor

måndag, oktober 24, 2011

24:e

Två månader kvar till till julafton, då passar väl ett tomte-kort bra? Stämpeln kommer från Laserfrossa.

söndag, oktober 23, 2011

Loppisfynd + pyssel

Jag piffade upp ett loppisköp med lite vit färg och mönstrade papper. Korken kommer från bubbeldrickan vi drack på min födelsedag.


lördag, oktober 22, 2011

Utlovat recept

Det utlovade receptet på ruccolapaj finns nu här.

Såå bortskämd!

Jag är så bortskämd! Titta så många fina presenter jag fick förra helgen!


Ingrid kom med en fantastisk bukett gjord av lönnlöv, ett litet kort och fina stickade sockor.Linda, som redan har skämt bort mig med två presenter tidigare, kom med två loppisfyndande saker. En söt liten vas som buketten på bilden ovan står i samt en knasig liten ljusstake i trä och glas.Petra ville motverka min åldersnoja genom att ge mig något från leksaksaffären: en målarbok.Maria W kom med en hel kasse full av paket. Hon hade, som synes, tagit fasta på min kärlek för glas, porslin och burkar. Och grönt!Den här burken i glas och den lilla broschen blev nog mina favoriter.Det här fina kortet fick jag av Maria W.Jag älskar detaljen med den lilla tagen/rosetten i håret.Inuti kortet dolde sig ett presentkort.Från helga härliga gänget som står på tagen, gjord av Muffin, kom både Copicpennorna och alla följande saker. Pennorna fick jag i paket i början av kalaset och alla andra härligheter var vinster i lotteriet som jag hade en otrolig tur i.Massor av bling.GlueDots, snyggt turkost band, turkos ståltråd, embossingdyna.Akrylfärg, turkos UTEE och klar UTEE. Akrylfärgen vann Sara, men hon hade den redan så jag fick den.Inka-Gold och distress-stickles.Martha Stewart Scoreboard, en redig bunt enfärgade papper och två ark EZ foam. Egentligen var det Katie som vann foamet men hon hade redan sånt hemma så jag fick det. Vilken tur!Plastfickor till mina layouter och tre paket ursnygga dekorationer.

Stort tack till Anita, Bengt & Britta, Caroline, Evalajnen, Ingrid, Jatta, Katie, Maria, Muffin, Petraso, Sara, Tina, Towe, Trollmor, Wih, Åse och Dr Annika  ♥

En jultag

Jag har fått en stämpel från Laserfrossa som jag ska utvärdera. Jag har gjort ett par kort och en tag som jag kommer att visa här i bloggen. Jag börjar med tagen. Motivet har jag embossat med svart pulver och färglagt med Distress Ink.

(Klicka för större bild.)

fredag, oktober 21, 2011

Papilio Macháo

Ibland är enkelt receptet. En stämpel och två knappar kan räcka. På det här kortet har jag stämplat Papilio Macháo från October Stamps direkt på en vit kortbas. Jag har maskat motivet för att få det i två färger.

torsdag, oktober 20, 2011

På tiden

I eftermiddag har jag hängt hos Anna på Pyssloteket. Gjort ett par kort, kikat på nyheter, shoppat lite, pladdrat en del och haft mycket trevligt. Det var över ett år sedan jag var på Pyssloteket så det var verkligen på tiden.