fredag, augusti 31, 2012

Ett grattiskort

Ett grattiskort skapat för Pyssloteket.

onsdag, augusti 29, 2012

Födelsedagsloppor

Lillasyster fyllde år i helgen. Av mig fick hon två mjuka paket med loppade saker. I det ena en duk med broderat blommönster, i det andra en tröja från Noa Noa med lapp och allt kvar.

tisdag, augusti 28, 2012

Femtiosjätte

Syster kom till undsättning med en hög böcker -  bokkrisen är över för ett tag. Den första jag läste innehöll John Steinbecks Möss och människor och Den röda ponnyn. De var riktigt bra och jag blev mycket sugen på att läsa mer av Steinbeck.

måndag, augusti 27, 2012

Femtiofemte

I desperat behov av någonting att läsa köpte jag mig en veckotidning för att få en bok på köpet. Tidningen har jag inte bläddrat i, boken var okej.

söndag, augusti 26, 2012

Piffad skokartong

Idag har jag piffat till en gammal skokartong att ha kort i. Här hos föräldrarna har jag rätt klent med material men jag tycker att lådan blev helt okej ändå.

lördag, augusti 25, 2012

Femtiofjärde

Jag har fortfarande slut på böcker här i Stockholm så när pappa kom hem från jobbet med en bok han lånat av en kollega var jag inte sen att lägga beslag på den. Boken i fråga var Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz. I den berättar Göran Rosenberg sin fars historia om tiden i koncentrationsläger och, framför allt, hur livet efter kom att bli. Jag uppskattar inte riktigt Göran Rosenbergs berättarstil, läsningen är tradig och seg. Men när jag slagit ihop boken efter sista sidan känner jag att den ändå har berört och lämnat spår - och att den på något vis ändå var viktig att läsa.

fredag, augusti 24, 2012

Snygga hörlurar

Det här sättet att snygga till sina hörlurar har jag sett här och var på Internet och länge tänkt testa själv. Det som behövs är vanliga rörpärlor och en liten sax / skalpell. Sedan klipper man upp varje pärla och trär dem på hörlurarsladden. Tjillevippen så har man ett par snygga, otrassliga, hörlurar!









torsdag, augusti 23, 2012

Femtiotredje

Jag är i Stockholm och har lite bokkris. När mina medhavda böcker tagit slut fick jag försöka hitta något i föräldrarnas bokhylla som jag inte läst. Det slutade med Hjalmar Söderbergs Den allvarsamma leken. Jag tror att jag läste någon gång i skolan men mindes inte så mycket av den. Trevlig läsning var det i alla fall, helt klart en bok som håller än idag.

onsdag, augusti 22, 2012

Läsa

Lilleman och jag läser bok. En layout jag gjort för Pyssloteket.







tisdag, augusti 21, 2012

Tack

Tack för alla gratulationer på min födelsedag! Jag hade en härlig helg på landet.

måndag, augusti 20, 2012

Femtioandra

Av alla våra duktiga svenska deckarförfattare är Karin Wahlberg en av mina absoluta favoriter. Hennes böcker är välskrivna och har intriger som är spännande och går lite på djupet. Den här gången har jag läst en av hennes tidigare böcker, Ett fruset liv, och den gjorde mig inte besviken.

söndag, augusti 19, 2012

Lite avis

Föräldrarna fyndade en charmig gammal campinglykta på en loppis. Så läcker!

lördag, augusti 18, 2012

Femtioförsta

Viveka Sten har tidigare inte varit någon favorit men den här gången gjorde hon min positivt överraskad. I natt är du död är både spännande och snyggt skriven. Trevlig läsning med andra ord.

fredag, augusti 17, 2012

Till dej

Det här kortet har jag gjort med material från Pyssloteket, för Pyssloteket. Materiallista finns som alltid i butikens inspirationsblogg.

Nu ska jag ut i skärgården över helgen, härligt!
Trevlig helg alla vänner!

torsdag, augusti 16, 2012

Minigolf

Minigolf med Lilleman. Vi var grymma, såklart.

Femtionde

Nummer femtio blev Mari Jungstedts Det fjärde offret. Trevlig förströelse men ingen större läsupplevelse.

onsdag, augusti 15, 2012

Färgglad sommar!

Den här färgstarka sommarlayouten har jag gjort för Pyssloteket. Fotona på Lilleman tog jag förra sommaren när vi hade vattenkrig på landet.



tisdag, augusti 14, 2012

Härlig kväll

Emil Jensen i Vita Bergen. Musik, prat och mys.

Annan loppa

Fadern muttrade lite över bristen på entusiasm för hans loppisfynd. Den här gången en gammal handmålad flaska han köpt för en tia och ny fyllt på med vuxendricka. Så när jag knäppte bilder på mina fynd tog jag jag några även på flaskan. Den är ju faktiskt ganska läcker.



måndag, augusti 13, 2012

Teckningar

När jag kom till Stockholm fick jag två fina teckningar i present av Lilleman. Båda föreställer oss två på landet.

Jag ror med elin 



Jag trefa magen 


söndag, augusti 12, 2012

Hallonlycka

lördag, augusti 11, 2012

Fyrtionionde

Himmelsdalen av Marie Hermansson var en bok jag inte kunde lägga ifrån mig, den var så spännande. Gång på gång trodde jag att jag hade listat ut hur allt hängde ihop, men hela tiden visade det sig att jag hade fel. I stora drag handlar boken om Daniel som får ett brev från sin tvillingbror Max som befinner sig på ett hälsohem i ett annat land. Bröderna har inte haft kontakt på länge men Daniel reser för att träffa sin bror. Väl på plats visar det sig att Max vill att de ska byta identitet för en tid, något som Daniel ställer sig mycket tveksam till.

Marie Hermansson väver in frågor om skuld, moral, forskning samt ont och gott i berättelsen vilket gör den till mer än en spännande, skickligt berättad story. Läs den!

fredag, augusti 10, 2012

Fyrtioåttonde

Håkan Nesser är en favorit, en stor favorit. Den här gången har jag läst hans bok De ensamma. En ordentligt tjock roman med två mord som huvudpersonen polisen Barbarotti och hans kollega försöka lösa. Det är en riktigt spännande bok och Nessers språk och berättartalang är som vanligt strålande. Som läsare kan jag inte lista ut vem som är mördaren förrän i slutet av boken, det uppskattar jag.

onsdag, augusti 08, 2012

Loppis nästgårds

Bara en liten bit från mina föräldrar var det en familj som hade loppis i helgen. De ska flytta och hade rensat hemma. Vi hade nog väntat oss lite fler saker till salu men vi gick inte därifrån tomhänta. Här är mina prylar:

Tre böcker



En skål från Rörstrand.



En svamp för tandpetare? Eller kanske salt.




En gammal träram med vackra hörn.


Totalt gick min shopping på 40 kronor.

tisdag, augusti 07, 2012

Present

Mamma köpte en fin liten ask till mig på loppis. På locket sitter en uggla.

måndag, augusti 06, 2012

Fyrtiosjunde

Morgon i Jenin av Susan Abulhawa påminner mycket om Flyga drake, Tusen strålande solar och Skära för sten. Både i språk, miljö och berättelse liknar de här böckerna varandra. Bra är de också, allihopa. Läs dem!

lördag, augusti 04, 2012

fredag, augusti 03, 2012

Sommarbad

Idag bloggar jag en somrig layout för Pyssloteket. Materiallista finner du i inlägget, här.



torsdag, augusti 02, 2012

Loppor

På torget i Varberg, bland stånd med kantareller, blåbär, stickade vantar och godisremmar, hittade jag ett loppisbord. En skrapa i plast (till gesso och annat kladd) och en liten lila ljusstake blev mina för en guldpeng.

onsdag, augusti 01, 2012

Påfyllning

Efter ett pass i tvättstugan hade jag med mig dessa hem. Jag har ju inte ens hunnit läsa ut förra omgången tvättstugeböcker.