måndag, maj 09, 2011

Pyssloteket recyklar

Det finns många saker pysslare är bra på och att shoppa brukar vara en av dem, men hur bra är vi på att göra oss av med saker? Allt det där som man köpte när man precis började: stämplar med roliga motiv, missmatchande papper, brads i alla möjliga former och stämpeldynor i en uppsjö av färger, sånt som det inte är nåt fel på men som man kanske inte riktigt slänger upp på Tradera?

Tyvärr finns det allt för många områden idag där svångremmen dras åt och där det inte finns pengar till det där lilla extra, som t ex pysselsaker, och där ditt ”gamla skräp” kan vara en riktig guldgruva. Min tanke är att du rensar i dina gömmor och skickar det till Pyssloteket så ser jag till att det kommer något behjärtansvärt ändamål tillhanda. Insamlingen pågår tom 25 maj och vidarebefordras sen till mitt valda ändamål i början av juni.
Det finns dock några saker att tänka på:
- sakerna ska givetvis vara i brukbart skick och stämplar hyfsat rengjorda
- maxmått är 40 x 30 cm
- sakerna ska vara vettigt förpackade, brads för sig, band för sig osv. (Men det kan givetvis vara en påse med blandade brads, t ex.)
- minsta pappersstorlek ca 15 x 15 cm
- du står för frakten till mig (eller kommer förbi och lämnar det på Pyssloteket) och Pyssloteket står sen för frakten till slutdestinationen

Den här gången är det en förening, Unga Örnar i Hamrångbygden, som har kontaktat mej.
I Norrsundet har fabriken och sågverket, där 60% av befolkningen jobbade, lagts ner. Föreningen vill få fart på sin by igen och då framför allt barnen och ungdomarna, de har startat en pyssel- och skapande-grupp där de har tänkt pyssla med allt möjligt och de vore väldigt tacksamma om de kunde bli sponsrade för att få igång sin förening.

Visst vill du väl vara med och hjälpa Pyssloteket hjälpa andra??Kom förbi Pyssloteket med dina pysselsaker innan den 25/5!

Undrar du något om insamlingen så är du välkommen att höra av dej, endera på mail: anna@pyssloteket.se eller på telefon 08 - 612 9190

Inga kommentarer: