torsdag, juni 09, 2011

Megaloppis i Majorna

För någon vecka sedan var jag och LindaMegaloppis i Majorna. Ordet megaloppis kan lika gärna innebära ett rangligt bord med några gamla tallrikar, lite barnkläder och en trasig kaffekokare på. När det gäller loppisar vet man liksom aldrig vad man har att vänta, och det är ju en del av charmen med det hela.

Megaloppis i Majorna var dock just en megaloppis. Vi började vid elvatiden och när vi utmattade begav oss hemåt vid fem-snåret (?) hade vi fortfarande inte tittat överallt. Det var god stämning, folk var trevliga, de flesta hade satt normala loppispriser och började inte tjata om att den där är fin, det är Rörstrand, den går för si och så mycket på Tradera så fort man petade på någon av deras saker. Det gick att pruta och flera hade till och med satt upp lappar med text som uppmanade till prutning.

Prylarna som såldes var allt från kläder (barn och vuxen) till porslin, mindre möbler, lampor, rena förrådstömningar, böcker och spel. En del gamla (antika) saker, mycket nytt av typen den här skålen från Sia har jag tröttnat på och vasen som jag har fått i present har jag aldrig gillat, mycket barnprylar, både kläder, leksaker, barnvagnar och bröstpumpar. Vi stötte på några företagsamma barn som sålde urvuxna kläder, ratade leksaker eller fika. En liten tjej hade ordnat ett lotteri med vinst varje gång. Den äldsta försäljaren jag såg verkade i det närmsta både döv och blind men var pigg och klar i huvudet. En rolig blandning av folk!

Mina inköp då. Några saker är presenter och kan därför inte visas här, ett par rosa skor med blommor för en tia har redan lämnats till lilla pärlan Tuwa. Resten syns på bilderna nedan.


Ett gäng ljusstakar i trä som jag har någon slags vag idé om att måla i samma färg. Eller inte. De röda är gjorda med mycket omsorg av någon som har fäst tyngder av metall i botten så att de inte ska välta samt en lapp med handskriven text som jag tyvärr inte kan tyda.

På bilden syns också en hyacintvas och en liten glasburk.


Ett stycke lampfot som försäljaren berättade att hon haft bredvid sin säng när hon var barn. Ett gäng små virkade dukar samt ett par skor som får mig att tänka på Ville Vessla.


Här har vi en spegel och en tavla. Båda med guldfärgad ram.


Och så en gammal sångbok och ett litet fat från en gratislåda samt en grön mjökhållare. Är man tveksam till behovet av mjölkhållare rekomenderar jag denna film: klicka här.

Nu råkar jag veta att även Caroline och Sari var på loppisen och nu vill jag se vad ni kom hem med. Kom igen tjejer, visa mig bilder!

1 kommentar:

Sari Hänninen sa...

Ja, just d... Vi var ju på megaloppisen vi :-)...

Jag har inte fotat det jag kom hem med, men jag kan säga så här mycket... Det blev handlat en fräck resväska - och givetvis har jag pysselträffar och mässor i åtanke... På så sätt får jag med mig demogrejorna på ett smidigt sätt... Utöver det, köpte jag några köksluckehandtag och ett nycklskåp i trä... Jag hade ju för avsikt att inte köpa något :-)...