torsdag, september 02, 2010

Storpyssel

I somras köpte jag en liten möbel i teak på en loppis. Jag gav 150 pix för den. Efter lite googlande på märket som stod under den hittade jag den här bilden på en auktionssite. Det kan tänkas vara så min möbel såg ut från början. När jag köpte den var dock lådan utbytt mot en vit och dynan klädd i ett slitet, fult tyg.
Jag målade lådan svart och pappa gav hela möbeln en omgång med teakolja. Skummet i dynan var mögligt så jag köpte nytt kallskum och, såklart, nytt tyg. Efter lite pysslande ser möbeln ut såhär.12 kommentarer:

Julia sa...

Gud vad snygg den blev! Jag är avundsjuk på alla roliga loppisrundor du gör, jag vill också fynda (speciellt 50-talsmöbler)! Tipsa mig på bra ställen i Stockholm? /Zimla

Elina sa...

Jag har dålig koll på ställen i Stockholm, priserna är ofta höga i storstäderna. Myrorna i Hjorthagen var bra på möbler för några år sedan iaf, nu var det länge sedan jag var där.

Anonym sa...

Så snyggt tyg kommer från ??/a


Läkarmissionen i Vinsta/Stockholm har en del fina möbler.

Elina sa...

Tyget är ett traderafynd.

Linda sa...

Så fin den blev! Bra jobbat!

Henrietta sa...

Jättefin!

Lisa sa...

Jätte snygg. Den hade passat bra i vår hall.

Myran sa...

Så fin den blev! Min mormor hade något liknande, men någon hurtig människa slängde den... (För den ville väl ingen ha?)

ele sa...

jättesnygg. Synd du inte hade en förebild så vi kunde jämfört :) Kul att fixa till gamla saker sådär.

Johanna Berg sa...

Så snyggt! Applåder!

Inger sa...

Wow, vad fin den blev! Jag har inte varit så mycket på loppisar på sista tiden. Det får jag allt ändra på för det är såå roligt! Kram

sandra sa...

En sån här fick jag på köpet på en aution för två år sen när jag ropade in ett linneskåp. Det var ingen som ville ha det, så jag betalade 10;- (!!) för båda! Linneskåpet sålde jag när vi flyttade i fjol och telefonbordet sålde jag för ett par månader sen. Mitt var i jackaranda, som teak fast mörkare, ingen dyna och två lådor. Kul att se vad som fattades. :)