måndag, april 30, 2012

Tjugoförsta

En tredjedel in i Ett alldeles särskilt förhållande tänkte jag att boken påminde om Den gåtfulla fotografen som jag läste för något år sedan. Dels var det något med språket men framför allt det faktum att hela storyn kändes osannolik men ändå trovärdig. En lite konstig kombination.

När jag läst ut boken googlade jag på författarens namn, Douglas Kennedy, och kunde snabbt konstatera att det var han som hade skrivit båda böckerna. Dessutom två till som jag inte har läst men absolut ska försöka få tag på.


torsdag, april 26, 2012

Tjugonde

Är jag vuxen nu? av Tommie Sewón.

onsdag, april 25, 2012

Nya distressfärger!

Nu kommer Tim Holtz vårfärger på distressdynor. Tre fina färger, bland annat en snygg teal (äntligen!) och en gul som ser trevlig ut. Titta när Timpan visar dem här.


tisdag, april 24, 2012

Sjuttonde, artonde, nittonde

På favoritloppisen köpte jag en bok som, när jag skulle börja läsa den, visade sig vara tredje delen i en serie. Jag valde en annan bok och när jag gick till loppisen nästa gång lyckades jag hitta de två första delarna i serien. På så vis kunde jag läsa dem i ordning. Böckerna var Thereses tillstånd, Det verkliga livet samt En lycklig kvinna av Hanne-Vibeke Holst.

Åsikt? Tja, böckerna är helt okej. De handlar om journalisten Therese som i första boken träffar kärleken och blir gravid. Sedan följer äktenskapliga problem, kriser i släkten, bra och dåliga besked på jobbet, ett dödsfall och en vän i kris. Bland annat. När vi kommer till tredje delen har Thereses dotter hunnit bli fyra år och mycket har hänt. Ganska underhållande läsning och skulle det komma en fjärde del skulle jag köpa den.

måndag, april 16, 2012

Pysselloppis!



Visst har du pysselsaker som du inte längre använder, köpt dubbelt av, eller helt enkelt tröttnat på? Det den ena vill bli av med står kanske högst upp på önskelistan hos någon annan.

Kom till Floda Lada 28 april kl. 11-14. Vi är ca 15 st som kommer att sälja pysselsaker såsom stämplar, kort/kuvert, pärlor och scrapbookingsaker i mängder. Det kommer även att finnas försäljning av Tupperware och Mary Kay-produkter. Ta med dig alla dina vänner som gillar att pyssla.

Det kommer finnas enklare fika att köpa till självkostnadspris. Gott om parkeringsplatser. Ta gärna med dig pengar i mindre valörer.

Varmt välkomna alla! 

lördag, april 14, 2012

Sextonde

Romanen Falling man av Don DeLillo handlar om det otäcka som hände i USA 11/11. Boken har tydligen fått en massa uppmärksamhet och priser. Bitvis är den väldigt bra, bitvis mest flummig. Jag hade svårt att få något grepp om handlingen, eller kanske fanns det inte så mycket handling? Jag vet inte riktigt vad jag tycker om boken. Kanske läser jag den en gång till.


fredag, april 13, 2012

En liten stjärna

Den här layouten, med mönstrade papper från Theresa Collin och bakgrund gjord med sprayfärg och en stencil från The Crafter´s Workshop, visar jag i Pysslotekets inspirationsblogg idag. På fotot syns en nyfödd Lilleman i sin morfars famn.

 



torsdag, april 12, 2012

Påskloppor

Under påskhelgen var föräldrarna här på besök. Förutom prat och mys och lite fix i lägenheten gjorde vi naturligvis några utflykter med loppisbesök. Vi var på Vinden i Alingås och på Holmens Marknad i Göteborg.


Band 20:-



Hyacintvas 20:-, glasuggla 10:-. Den lilla ljusstaken fick jag av mamma. Jag har redan en liten samling med en vit och två gula sådana så den blev jag glad över.



Virkade dukar som kostade ungefär ingenting. De gula var dessutom på halva priset eftersom de hörde till påskprylar.



Verktyg för bak? Jag tänkte ha dem till att göra struktur i aluminumtejp. En femma styck.



Trafikmärken till Lilleman.



Yttepyttesmå koner, ockå till Lilleman. 15:- tillsammans med skyltarna ovan.



En gammal ram för en femma och en skål från Gulla Skruf för en femma eller tia, minns inte.



Klänning och väst, 30:- styck. Lång topp med rynk vid höfterna. Helt ny, med lapparna kvar 25:-

onsdag, april 11, 2012

Olika fokus


- Vad har du gjort på tummen?
- Men det vet du ju, det har du frågat flera gånger.
- Jag har glömt.
- Jag gjorde mig illa på en kniv när jag skulle skära en tomat.
- Var den stor?
- Ja, det var en ganska stor kniv.
- Neje! Jag menar tomaten!


tisdag, april 10, 2012

Loppat igen

Att promenera till lilla loppisen här i lilla hålan har blivit något av en onsdagstradition. En trevlig tradition. Här är bilder på de två senaste veckornas köp.



En hög med böcker. Alla kom visst inte med på bild. Pocket kostar fem kronor för två stycken på "min" loppis.





Små äggformade "fat" i pastellfärger med guldkant. Vad är detta måntro? Var så goda att gissa. De är cirka 8 x 9 cm stora.  Jag betalade 20:- för alla sex. Några dagar senare såg jag fyra likadana men i sämre skick för 40:- så jag känner mig nöjd med mitt köp.



En härlig blågrön vas, Bo fajans. 50:-



En liten skål till mamma för en tia och ännu fler böcker.



Fulfint påskpynt som jag bara inte kunde lämna. 2:-

Femtonde

En veckans förkylning gjorde att jag sträckläste ett par böcker. Bland andra Nattrond av Helene Tursten. Den var bra och riktigt spännande. Så pass spännande att jag inte vågade gå upp och kissa på natten. Men jag är också ganska lättskrämd.

söndag, april 08, 2012

Fjortonde

Jag blev så glad när jag på loppis hittade en bok av Karin Fossum som jag inte hade läst. Det var Evas öga. Det var en bra story där man inte listade ut vad som hade hänt i förväg. Sånt gillas.

lördag, april 07, 2012

Örhängen

Örhängen med frågetecken från Pagoni.

fredag, april 06, 2012

Tröja med bonus

Jag köpte en ny tröja. Det satt fint pysselmaterial på den. Gillas!





onsdag, april 04, 2012

Trettonde

Jessika Jungs saknad av Elisabeth Gilek. Riktigt bra!


Smurfiga halsband

Två halsband till Lilleman.

tisdag, april 03, 2012

Happy

Ett styck layout för Pyssloteket. Mönstrade papper från den härliga serien Freestyle av Teresa Collins.

Väldekorerat kort

Efter några förkylda dagar är jag tillbaka igen, och bloggen också. Här är ett kort jag har gjort för Pyssloteket.