måndag, december 01, 2008

Opysslig vecka

Efter en rackarns trevlig helg med pysselträff i Kolbäck envisades min mage med att göra väldigt ont. Så pass ont att jag efter lite mer än ett dygns värkande och kräkande ringde Vårdguiden som föreslog akuten. Där tog dom två rör med blod och fyllde mig sedan med tre liter vätska eftersom jag var ordentligt uttorkad. Efter några timmar skickades jag hem. Enligt läkaren var det vanlig magsjuka och vid det laget var jag för utmattad för att kräva fler undersökningar fastän jag tyckte det kändes som något annat. Som den lydiga flicka jag är tackade jag artigt och åkte hem till vätskeersättning och snällmat.

Två dagar senare var jag tillbaka, den här gången i sällskap med föräldrarna. Efter någon timme och lite tjat från föräldrarna fick jag smärtstillande och till slut bestämdes också att jag skulle få stanna kvar för fler undersökningar nästa dag. Under natten fick jag regelbundet morfin och så länge jag satt upp var smärtan hanterbar. Nästa dag togs prover och jag skickades på undersökningar. Jag var så lycklig över att ha fått smärtstillande efter fem dagar med hemsk smärta så jag brydde mig inte ett smack om vad dom gjorde med mig. Gastrokopi? Visst, kör på! Lugnande? Nä det behövs inte! Till slut hittade man i alla fall orsaken till det onda, en tio centimeter stor cysta på ena äggstocken. Jag fick komma in på operation en knapp timme senare och ett och ett halvt dygn senare skrevs jag ut från sjukhuset.


Nu är jag hemma hos föräldrarna. Ganska öm, ganska trött. Med tre hål i magen efter operationen. Utan den hemska smärtan.

13 kommentarer:

Tettiz sa...

Men goaste vännen!!! Vad du har fått gå igenom - vilken tur att du fick med dig föräldrar som kunde insistera! Man är inte speciellt kaxig när man har ont, och det minsta man orkar göra är att tjata på läkare då.

Jag hoppas att du mår bättre snart!

Stora kramar,
Jeanette

Anonym sa...

Men herregud!!!! Inte konstigt att du hade ont! Hoppas att du snart är återställd!

Stor kram!

Laila sa...

Kära nån...!
Jag undrade vart du började bli av någonstans när du inte skrivit på någon dag.

Det var ingen liten sak du hade på äggstocken heller! :-O
Tack och lov att dom gjorde en andra vettigare undersökning

Låt dina föräldrar ta väl hand om dig nu!

Anonym sa...

Oj, vilken dramatik! Skönt att höra att du mår bättre och att du fick ta bort den i tid.

Kram!

Muffin sa...

Men lilla gumman!! Fy vad jobbigt för dig, det var ingen rolig historia! Passa på att vila ordentligt hos föräldrarna nu och ta hand om dig ordentligt!
Massa krya-på-kramar genom cyberspace från mig!

Anonym sa...

Kram, vännen! Du vet var vi finns om du behöver prata...

Nina sa...

Oj...stackare! Vilken tur att det gick bra till sist ändå.
Krya på dig!

*styrkekramar*

Anonym sa...

Usch då, vilken vecka du haft! Vilken tur att det gick så bra till slut! Sköt om dig nu och krya på dig riktigt ordentligt! *stor kram*

Anonym sa...

Men gumman lilla! Skickar många kramar till dig, och hoppas att du snart är tillräckligt pigg och kry och orkar komma igång igen! Men njut samtidigt av att bli ompysslad av mamma och pappa.
Kram Åsa

Camillis sa...

Men söta du! Hoppas att du har det bättre nu och att föräldrarna pysslar om dig ordentligt! KRAM!!

Linda sa...

Shit, det lät inte alls kul... Hoppas du mår bättre nu i alla fall.
Krya på dig!
Kramar

Sofia sa...

Tänk att man ska vara tvungen att vara frisk för att kunna vara sjuk och orka bråka med läkare. Skönt att du kunde ta föräldrarna till hjälp.
Kram och krya på dig.

Anonym sa...

Skönt att du orkar blogga igen. Ta hand om dig!