fredag, oktober 30, 2009

Nyckeln

När Lilleman var mindre hände det ett par gånger att han lekte med nyckeln till föräldrarnas badrumsdörr och råkade låsa in sig själv. För att slippa tårar och panik tog de nyckeln ur dörren och la på en hylla i vuxenhöjd när han kom på besök.

Nuförtiden är ingen av oss så noga med det där. Kommer vi ihåg det tar vi ur nyckeln men glömmer vi är det ingen katastrof. Det var länge sedan Lilleman råkade låsa in sig själv.

Nu är jag hos föräldrarna över helgen. Lilleman är också här. När det var dags för middag gjorde han och jag sällskap till badrummet för att tvätta händerna. Lilleman fick syn på nyckeln i badrumsdörren och utbrast Ni har glömt! Kvickt tog han ur den, klättrade upp på toalettstolen och sträckte på sig tills han nådde hyllan där nyckeln brukar ligga. Nöjd klättrade han sedan ner och tvättade sina händer.

Jag undrar om vi ska börja lägga nyckeln på en annan hylla.
4 kommentarer:

Anonym sa...

Smart liten kille. Brås på moster?/a

Linda sa...

:-D

Sofia sa...

Känner igen problemet vi har vår toa nyckel ligger på en tavla utanför dörren efter att både barn och vuxna (fråga inte men kompisen (manlig om det kan ha något med det hela att göra)låste in sig och var på väg att få panik).

ele sa...

Bra med barn som barnsäkrar för sig själva :D