lördag, februari 13, 2010

Tre hål i väggen, ett hål i golvet

Det började med att jag noterade en några centimeter bred springa mellan golv och vägg. Springan gick alltså längs med väggen och var ungefär två meter lång. Jag petade lite i springan och noterade att det var blött. Jag kände mig tacksam över att jag bor i en hyresrätt och ringde felanmälan.

Någon dag senare märkte jag att golvet var buckligt på några ställen och när jag klev på bucklorna tjippade det. Det blev mer och mer tjipp för varje dag. Efter några fler samtal till felanmälan och uteblivna hantverkare dök det äntligen upp några i torsdags. De muttrade, mätte, bankade och hade sig. Sedan lämnade de mig med ett hål i golvet där de rivit upp en bit av golvet. Några timmar senare dök en annan kille upp och gjorde ungefär samma sak: muttrade, mätte, bankade och så vidare. Han knackade också lite på en vägg och frågade mig om den är bärande. Inte sjutton vet jag.

Ännu en hantverkare kom igår. Okristligt tidigt, redan 07:15, var han här. Han konstaterade ett detta inte skulle bli en rolig historia och att läckan är jättestor. Det är ett rör till ett element som gått sönder, någonstans under golvet. På måndag morgon kommer han tillbaka och börjar borra i betongen för att se om han kan hitta läckan. Spännande det här. Jag har blivit upplyst om att jag kan räkna med att bli hemlös ett tag framöver.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ojojoj, låter inget vidare! Men, dom kanske gör om hela din lägenhet á la heminredningsprogram och så kanske dom lägger till ett extra rum inrett med scrapsaker från golv till tak, typ helt gratis!

Kanske. Jag kommer hålla tummarna.
/Zimla

Sofia sa...

Låter inget vidare, skönt att få det fixat så snabbt iaf så du slipper gå med vattenskada längre än nödvänligt.

Lindan sa...

Du kan få bo här. Ajjemän. Här finns inget tjipp.

Cicci/Trollmor sa...

Stackare! Som om inte du har nog ändå! Tur att du kan åka på "semester"! Kraaam....

ele sa...

juste att bara meddela att du inte kan bo där? de får väl fixa ersättningslägenhet, eller funkar det inte så...

Johanna Westring sa...

meh, var ska du bo då? Nu blir jg ju lite o´rolig för dig...