fredag, oktober 10, 2008

Böcker

När jag skrev om bokmärken kom jag att tänka på böcker. När jag häromdagen pratade i telefon med en vän frågade hon vad jag läst sedan vi pratade sist. Såhär lät det när jag svarade:

Jag fick låna en bok av Linda, Gunnar av Bob Hansson, du vet han poeten. Det är hans första roman, den var jättefin. Sedan läste jag Förvandlingen av Kafka. Den var lika bra som sist jag läste den. Sedan fick jag Christer Fuglesangs bok av pappa. Han skrev om rymdresan, såklart, och om alla förberedelser och sådär. Den var, helt otippat, riktigt bra. Efter det lånade jag en av Tracy Chevaliers senaste böcker av mamma. Du vet, hon som skrev Flicka med pärlörhänge som blev så hypad. Den här hette något med enhörningen. Trevlig att läsa men lämnade inga spår, precis som hennes böcker brukar vara. Jag lånade en annan av mamma också, en sån där riktig chick lit. Minns inte vad den hette. Och just det, jag lånade Marianne Fredrikssons sista bok också, Ondskans leende. Storyn var bra men berättandet gräsligt amerikanskt. Det är svårt att tro att det är samma person som skrivit hennes sista böcker som hennes första. De är så totalt olika. Nu läser jag Hennes mjukaste röst av Bengt Olsson, du vet han som fick Augustpriset häromåret. Jag har kommit typ halvvägs. Den är liksom sävlig, det tar lång tid att läsa den. Men jag tror att jag gillar den.

Vännen påpekade att det, som vanligt, var en salig blandning. Sedan berättade hon vad hon läst sedan sist, inte lika stor blandning. Nu undrar jag vad ni läser för jag behöver, som vanligt, boktips. Många!

5 kommentarer:

Sofia sa...

Paulo Coehlos Veronica bestämmer sig för att dö, Isabell Allendes Andarnas Hus, Rebecca Wells Ya-Ya flickornas väg till fullkomlighet och just nu Jane Greens Baby feber.

RANA sa...

Hej du.

Om jag säger så här:

Efter att vi, utan att ha kört fel en enda meter, hade kommit till din parkering och efter att du hade hoppat ur bilen och trippat hem - så vände jag bilen och åkte ut på E4:an NORRUT.

Vet du vem jag är då??? ;-D

Härlig blogg du har och vilka vackra saker du gör. Nu ska jag titta mera.

Kram, Rana

Ninne sa...

Jag läser Harry Potter nu.. 6e boken.. kan inte låta bli att dyka in i sagornas värld ibland.. :)
/Ninne

Ninne sa...

Jag läser Harry Potter nu.. 6e boken.. kan inte låta bli att dyka in i sagornas värld ibland.. :)
/Ninne

Anonym sa...

Jag har just läst slut "Sex som jag vill ha det" av Abby Lee. Den vill du inte låna.

Innan det läste jag Arto Paasiliina ("En lycklig man" och "Kollektivt självmord") som jag gillade mycket, "Livet är en fest" av Adele Parks som du inte heller vill läsa, Selma Lagerlöf ("En herrgårdssägen" - underbar, "Kejsaren av Portugallien" - än underbarare och halva "Gösta Berlings saga" som jag tröttnade på.) Nu väljer jag mellan Terry Pratchett, "Eric" och Andrzej Tichý, "Sex liter luft". Dem får jag återkomma om.

Och just ja. Jag behöver lite boktips...