söndag, oktober 28, 2007

"Moster, rita bää!"

En av systersonens favoritsysselsättningar när jag hälsar på är att rita. Ofta går det till så att han säger vad jag ska rita och jag verkställer hans önskan efter bästa förmåga. När det handlar om att rita är min förmåga inte mycket att skryta med så jag blir mäkta stolt när lilleman ser att min oformliga klump med fyra spretande ben är ett får, t ex.

Dock vill jag ju gärna att systersonen ska rita själv också, därför brukar jag "glömma bort" någon detalj då och då. Nääee öga? undrar Theo. Oj! utbrister jag Fick fåret ingen öga? Moster glömde! Kan du hjälpa mig att rita ett öga? Och Theo ritar ett öga på klumpen.

Ibland tror jag att fåret är hungrigt också och ber Theo rita lite mat. För det mesta ritar han "ärtor å sött". Alla djur brukar få ärtor och kött. Till det får de kaffe eller mjölk för det mesta.

En annan favorit, för oss båda, är att rita mat. Jag ritar en stor tallrik på pappret och Theo påminner om gaffel, kniv, glas och servett. Sedan frågar jag vad det ska vara för mat på tallriken och vad det ska vara för dricka i glaset. För det mesta blir det ärtor och kött även här. Ibland majs också. Det här är riktiga favoritstunder för oss båda. Lilleman är väldigt fokuserad och det blir mycket prat och skratt och mys.


Ett bää

1 kommentar:

Camillis sa...

Så mysigt! Det är utvecklande för barn att få hålla på att rita så det är bra att ni har era mysstunder :) Hemma har vi målat och lekt med modellera i helgen :)
Kram!