söndag, januari 17, 2010

Köpstopp

Anna startade året med ett köpstopp för pysselsaker. Babsan och flera forumtjejer hängde på. Utan att jag riktigt vet hur det gick till hade jag också meddelat mitt deltagande. No more shopping.

Mina regler är: Jag får inte handla någonting nytt pyssligt förrän jag har gjort 100 saker. Kort, layouter, smycken osv räknas. Dock får jag köpa tejp och annat som är absolut nödvändigt. Är det någonting speciellt jag behöver för att göra en beställning är det naturligtvis också ok.

Dagens status är: 9 kort, 2 layouter

5 kommentarer:

pärlbesatt sa...

Jag vet att sånt kan vara lika förlösande som tvärsom, att få en liten grej till som ger en massa annat man redan hade extra värde. Men jag är för tanken på köpstopp, i sig.

Får ni byta sinsemellan då?

TheréseC sa...

Försökte förra året att minska mitt pysselinköp, att verkligen tänka mig för innan jag klickade på köp-knappen, eller gick fram till kassan - man behöver ju inte köpa allt fint...!! Men totalt köpstopp skulle nog inte funka för mig =)

Önskar dig Lycka Till!! Och antar att vi kommer få se MÅNGA fina saker här i bloggen... ;)

pärlbesatt sa...

Jo, medaljongerna du tittat på gjorde jag själv, eller, det beror på hur man ser det, för de är gjorda med tags jag inte gjort själv. Sen har jag valt bilder, skrivit ut i pytteformat, découpagelim på det och så vad det nu var på mer, som microglaskulor och sånt. :)

Tyvärr tålde de vatten dåligt upptäckte en som fått en (fattar inte hur man tänker sig att duscha eller diska brutalt eller vad hon gjorde där det stänkte så mycket vatten... Det SYNTES ju att det var papper och inte plast, ju.. Jaja.

Och jag har köpstopp- i stort sett- tills jag sålt nåt. Det måste gå plus minus noll tänker jag mig, men efterlever det sällan. Vågar inte ens tänka på hur mycket jag gjort av med på pyssel. Men det är ju bättre än sprit och bakelser iaf, brukar jag kontra med i min inre dialog. ;)

pärlbesatt sa...

Under fem hundra i månaden är det iaf inte missbruk hörde jag nån säga, men jag minns inte vem och vad den hade för inkomster...

ANNAANNA sa...

Pärlbesatt: eftersom alla som "går med" gör det efter sina egna premisser så visst får folk byta material med varandra om de känner för det.
Det stora insitamentet med köpstoppet är för mej (och många av de andra) at göra av med det material som ligger i högar hemma innan man får fylla på helt enkelt därför att det känns som att man har för mycket förbrukningsmaterial. Köphetsen inom hobbyn gör att många köper å köper och inte hinner skapa av det som köpts in...
Nu när det precis börjat och många har väldigt många alster kvar att göra (och maaaasor av material) innan uppfyllt stopp så är det nog ingen som kommit på det där med byten ännu men framöver kanske vi får se sånt också.